Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- woda, ilość do namoczenia żelatyny
- 12 listków żelatyny
- 4 limonki, ekologiczne plus 12 plastrów do dekoracji
- 50 g korzenia imbiru, świeżego, pokrojonego w 2 mm plastry
- 250 g cukru
- 400 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 1000 g twarogu sernikowego, podzielonego na kawałki
- Wartości odżywcze
- na 1 porcja
- Kalorie
- 1220 kJ / 292 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 15 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spread malinowo-orzechowy
1 Std. 30 Min
Pomarańczowe verrines
3 godz. 40 min
Mini desery cytrynowe z bezą szwajcarską
2h
Camembert z serkiem kremowym i marynowaną papryką
50min
Jogurt naturalny na Varomie
12h
Crémeux czekoladowe
3h 15min
Serniczki z wiśniami
45min
Deser z płynną białą czekoladą
3 Std.
Deser jogurtowy z kremem cytrynowym
50min
Bailey's panna cotta
1 Std. 30 Min
Lodowy deser z brzoskwiniami i kremem z mascarpone
2h 35min
Crème brûlée
2 Std. 30 Min