Deser limonkowo-imbirowy

Deser limonkowo-imbirowy

4.3 12 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 8 godz. 30 min
12 porcji

Składniki

  • woda ilość do namoczenia żelatyny
  • 12 listków żelatyny
  • 4 limonki ekologiczne plus 12 plastrów do dekoracji
  • 50 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
  • 250 g cukru
  • 400 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 1000 g twarogu sernikowego podzielonego na kawałki

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcja

Białko 12 g
Kalorie 1220 kJ / 292 kcal
Tłuszcz 15 g
Węglowodany 26 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...