Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ciasto
- 300 g jogurtu naturalnego
-
50
g mleka
lub 50 g wody - 50 g oleju
- 40 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki
- 500 g mąki pszennej
- 15 g proszku do pieczenia (3 łyżeczki)
- 1 ½ łyżeczki soli
Nadzienie
- 500 g ziemniaków, mączystych, ugotowanych, ostudzonych, pokrojonych na kawałki
- 1 żółtko
- 1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
- 2 szczypty pieprzu cayenne, mielonego
- ¼ - ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- ½ łyżeczki soli
Przygotowanie börków
- mąka pszenna, do oprószenia blatu
- 1 białko
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 1651 kJ / 395 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 58 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 4.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Japoński biszkopt miodowy (Kasutera)
1h 50min
Obwarzanki wałeckie
3 Std.
Precle
1h
Hotteok (drożdżowe, nadziewane placki na słodko)
1h 30min
Pie z kiszoną kapustą i mięsem
3h 10min
Paluchy serowe ze słonecznikiem
30 min
Precle nadziewane serem, salami i jalapeño
2h 15min
Małpi chlebek
3 Std.
Wytrawne orzechowe scones
30 min
Kibiny z ziemniakami i serem cheddar
1h 45min
Ciasteczka z cebulą i kminkiem
50 min
Focaccia z kiełbasą
2 Std.