
Urządzenia i Akcesoria
Tureckie börki z ziemniakami
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
8 sztuk
Składniki
Ciasto
-
300 g jogurtu naturalnego
-
50 g mleka
-
50 g oleju
-
40 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
500 g mąki pszennej
-
15 g proszku do pieczenia (3 łyżeczki)
-
1 ½ łyżeczki soli
Nadzienie
-
500 g ziemniaków, mączystych, ugotowanych ostudzonych, pokrojonych na kawałki
-
1 żółtko
-
1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
-
2 szczypty pieprzu cayenne, mielonego
-
¼ - ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki soli
Przygotowanie börków
-
mąka pszenna do oprószenia blatu
-
1 białko
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
395 kcal /
1651 kJ
Białko
9 g
Tłuszcz
14 g
Węglowodany
58 g
Błonnik
4.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DOMOWA PIEKARNIA II
10 Przepisów
Polska
Polska