Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di panna (30-40% di grassi)
- 80 g di cioccolato fondente (50% di cacao) a pezzi
- 30 g di zucchero
- 1 uovo
- 1 cucchiaino di zucchero vanigliato
- 25 g di granella di nocciole + q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 6422 kJ / 1535 kcal
- Białko
- 21.5 g
- Węglowodany
- 85 g
- Tłuszcz
- 121.3 g
- Błonnik
- 8.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Semifreddo al cioccolato e Whisky
4 Std.
Coulis di fragole
20 min
Panna cotta al melone
4 godz. 15 min
Panna cotta latte e cereali
6 Std. 50 Min
Semifreddo alla panna con lamine di cioccolato
8h 45 min
Madeleine al cioccolato
1h
Salame bianco con ciliegie
3 godz. 40 min
Tiramisù al caramello
4 Std. 50 Min
Mousse alla crema di nocciole (per 2 persone)
2 godz. 15 min
Crema al cioccolato bianco con fragole
2 godz. 15 min
Spumoso alla ricotta con salsa alle fragole
20 min
Tartufini al tiramisù
3 godz. 15 min