![Crostata alle ciliegie Crostata alle ciliegie](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/dc9612e1-e6ad-44ca-9e12-c870000ceefd/Derivates/c4114442-ed65-4926-a1bb-3123397ce2b6.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta frolla alle noci pecan
- 340 g di farina tipo 00
- 220 g di burro freddo, a tocchetti + q.b.
- 115 g di noci pecan
- 80 - 90 g di zucchero
- 1 pizzico di sale
Ripieno alle ciliegie
- 800 g di ciliegie snocciolate
- 140 g di zucchero
- 15 g di Cointreau
- 10 g di succo di limone, spremuto fresco e filtrato
- 35 g di amido di mais (maizena)
- 1 stecca di vaniglia, i semini
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 2110.8 kJ / 504.5 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 65 g
- Tłuszcz
- 25.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.2 g
- Błonnik
- 3.1 g
- Sód
- 2.6 mg
Alternatywne przepisy
Strüdel pere e cioccolato con zabaione alla grappa
2h
Rotolo ai fichi
2 Std. 25 Min
Focaccia dolce al cioccolato
3h 30 min
Crostata con crema di ricotta al lime e cocco (senza glutine)
2h 20 min
Sbriciolata con crema inglese alla vaniglia
1h 30min
Torta salata pasquale
2h
Crostata mascarpone e gianduia
4h 20min
Pane morbido di farro
19h
Torta carote e cocco
2h 30min
Crostata ai frutti di bosco
2h 30min
Crostata con crema pasticcera alla ricotta
1h 30min
Torta della nonna
1h 30min