Crostata alle ciliegie

Crostata alle ciliegie

3.6 20 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
10 fette

Składniki

Pasta frolla alle noci pecan
  • di farina tipo 00
    340 g
  • di burro freddo, a tocchetti + q.b.
    220 g
  • di noci pecan
    115 g
  • di zucchero
    80 - 90 g
  • di sale
    1 pizzico
Ripieno alle ciliegie
  • di ciliegie snocciolate
    800 g
  • di zucchero
    140 g
  • di Cointreau
    15 g
  • di succo di limone spremuto fresco e filtrato
    10 g
  • di amido di mais (maizena)
    35 g
  • stecca di vaniglia i semini
    1

Wartości odżywcze na 1 fetta

Kalorie 504.5 kcal / 2110.8 kJ
Białko 6 g
Tłuszcz 25.8 g
Węglowodany 65 g
Błonnik 3.1 g
Tłuszcz nasycony 12.2 g
Sód 2.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...