Crostata alle ciliegie

Crostata alle ciliegie

3.6 20 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
10 fette

Składniki

Pasta frolla alle noci pecan
  • 340 g di farina tipo 00
  • 220 g di burro freddo, a tocchetti + q.b.
  • 115 g di noci pecan
  • 80 - 90 g di zucchero
  • 1 pizzico di sale
Ripieno alle ciliegie
  • 800 g di ciliegie snocciolate
  • 140 g di zucchero
  • 15 g di Cointreau
  • 10 g di succo di limone spremuto fresco e filtrato
  • 35 g di amido di mais (maizena)
  • 1 stecca di vaniglia i semini

Wartości odżywcze na 1 fetta

Kalorie 504.5 kcal / 2110.8 kJ
Białko 6 g
Tłuszcz 25.8 g
Węglowodany 65 g
Błonnik 3.1 g
Tłuszcz nasycony 12.2 g
Sód 2.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...