![Confettura di uva e fiori di timo Confettura di uva e fiori di timo](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/98ab6b21-bb22-45c1-bca6-e721f41eecee/Derivates/06c4ed60-06be-47b1-8f44-5ece74899095.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di vino bianco secco
- 1 cucchiaio di timo fresco, le foglioline lavate e asciugate
- 1 cucchiaio di timo fresco, i fiori, lavati e asciugati
- 300 g di mele renette, sbucciate e a pezzi
- 1 limone, il succo
- 750 g di uva nera a metà e senza semini
- 500 g di zucchero
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 209 kJ / 50 kcal
- Białko
- 0.1 g
- Węglowodany
- 12.9 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Confettura di fichi e cacao
1h 10min
Confettura di prugne
45min
Confettura di pere e scorzette di limone
1h 10min
Marmellata di mandarini
1h 20min
Confettura di cachi
55min
Confettura di mele cotogne
1h 10min
Confettura di uva
50 min
Confettura di fragole e arance
1h 20min
Marmellata di arance (TM5)
1h 10min
Confettura di pesche ed amaretti
1 Std. 30 Min
Confettura di fichi
1h
Confettura di ciliegie
1 Std. 30 Min