![Pane contadino ai cereali Pane contadino ai cereali](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/A6EF6BCA-85B9-475A-BA06-3418F7CCF9EF/Derivates/23caff44-eb2f-42eb-b844-e87bdcccc38c.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Biga
- 1 g di lievito di birra fresco
- 1305 g di acqua
- 100 g di farina tipo 00
- 30 g di succo di limone
Pane
- 370 g di acqua
- 2 g di lievito di birra fresco
- 2 g di malto di orzo
- 165 g di farina tipo 1
- 80 g di farina di cereali
- 20 g di farina di carrube
- 30 g di succo di limone
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 674.9 kJ / 161.3 kcal
- Białko
- 4.4 g
- Węglowodany
- 33.9 g
- Tłuszcz
- 0.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.1 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 1.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pane semintegrale a lievitazione naturale
15h 30min
Pane rustico
2ч.
Pagnotte integrali con lievito madre
4h
Pane sciapo umbro
14 godz.
Pane di kamut e farro
4h
Pane alla birra (TM6)
4h
Pane senza lievito
19h
Mezzaluna di pane al farro
3ч.
Pizza romana bianca
6h 30min
Pane integrale ai semi vari
4 Std. 10 Min
Pane ai cereali con i semi
3sa 10 dk
Pane bianco
3ч.