Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 16 oz flank steak
- 1 tbsp extra virgin olive oil
- salt, to season
- ground black pepper, to season
Salsa Criolla (Onion Relish)
- 4 oz red onions, thinly sliced half-moons
- 2 oz red and yellow bell peppers, thinly sliced
- 1 jalapeño pepper, halved, thinly sliced, (seeds optional)
- 5 sprigs fresh cilantro, leaves only, chopped
- 4 limes, juiced
- ¼ tsp salt, to taste
- ⅛ tsp ground black pepper
Aji Verde Sauce
- 1 oz Parmesan cheese
- 1 garlic clove
- 1 bunch cilantro, leaves and tender stems (approx. 1.5 oz)
- 4 oz mayonnaise
- 1 jalapeño pepper, stem removed, (seeds optional)
- 1 oz vegetable oil
- ½ oz lime juice
- ¼ tsp salt, to taste
Quinoa and Steak
- 35 oz water
- ½ tsp salt
- 8 oz uncooked quinoa
- 10 oz fingerling potatoes, halved
- 4 large eggs
- 2 tsp extra virgin olive oil
- salt, to season
- ground black pepper, to season
- 8 oz mixed salad greens
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3586 kJ / 857 kcal
- Białko
- 46 g
- Węglowodany
- 63 g
- Tłuszcz
- 47 g
- Tłuszcz nasycony
- 10 g
- Błonnik
- 9 g
- Sód
- 900 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Slow Cooked White Chicken Chili
2 Std. 10 Min
Shrimp Tacos with Denver Salsa
25 min
Chicken Fajita Soup
50 min
Greek Stuffed Chicken
1sa 35 dk
Chicken Salad Sandwich
15min
Hoisin Pork Bowl
45 min
Chimichurri Steak Pita Sandwich
40 min
Cali Burger with Avocado Ranch
50 min
Chimichurri Pork Filet with Warm Rice Salad
13u. 20min
Honey Sriracha Turkey Sliders
45 min
Turkey Taco Bowl
1h
Chicken Shawarma Bowl
1h