Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 16 oz flank steak
- 1 tbsp extra virgin olive oil
- salt, to season
- ground black pepper, to season
Salsa Criolla (Onion Relish)
- 4 oz red onions, thinly sliced half-moons
- 2 oz red and yellow bell peppers, thinly sliced
- 1 jalapeño pepper, halved, thinly sliced, (seeds optional)
- 5 sprigs fresh cilantro, leaves only, chopped
- 4 limes, juiced
- ¼ tsp salt, to taste
- ⅛ tsp ground black pepper
Aji Verde Sauce
- 1 oz Parmesan cheese
- 1 garlic clove
- 1 bunch cilantro, leaves and tender stems (approx. 1.5 oz)
- 4 oz mayonnaise
- 1 jalapeño pepper, stem removed, (seeds optional)
- 1 oz vegetable oil
- ½ oz lime juice
- ¼ tsp salt, to taste
Quinoa and Steak
- 35 oz water
- ½ tsp salt
- 8 oz uncooked quinoa
- 10 oz fingerling potatoes, halved
- 4 large eggs
- 2 tsp extra virgin olive oil
- salt, to season
- ground black pepper, to season
- 8 oz mixed salad greens
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3586 kJ / 857 kcal
- Białko
- 46 g
- Węglowodany
- 63 g
- Tłuszcz
- 47 g
- Tłuszcz nasycony
- 10 g
- Błonnik
- 9 g
- Sód
- 900 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fish Tacos
45min
Spicy Szechuan Shrimp and Broccoli
40min
Tuna Avocado Bowl
50min
Chicken Shawarma Bowl
1h
Buddha Bowl with Chicken (TM6)
1h
Maple Teriyaki Salmon with Rice and Broccoli
1 godz. 5 min
Cajun Chicken Gumbo
1 Std. 45 Min
Korean Beef Bowl
1h
Turkey Taco Bowl
1h
Spicy Shrimp and Quinoa Bowl
30min
Hoisin Pork Bowl
45min
Shrimp Tacos with Denver Salsa
25min