Maple Teriyaki Salmon with Rice and Broccoli

Maple Teriyaki Salmon with Rice and Broccoli

4.6 92 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
4 portions

Składniki

Marinade and Teriyaki Glaze
  • fresh ginger peeled and sliced
    1 oz
  • shoyu sauce (Japanese soy sauce)
    3 ½ oz
  • mirin
    2 oz
  • maple syrup
    3 ½ oz
  • fresh salmon fillets (approx. 4-6 oz ea.)
    4
Salmon with Broccoli and Rice
  • rice white, Japanese sushi rice such as Kokuho Rose, Calrose
    8 ½ oz
  • water
    35 oz
  • broccoli florets cut into pieces (1½ in.)
    12 oz
    12 oz sugar snap peas, cut into pieces (1½ in.)
  • black sesame seeds (opcjonalnie) toasted, to garnish
  • scallion (opcjonalnie) thinly sliced, to garnish
    1

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 665.2 kcal / 2783 kJ
Białko 39.5 g
Tłuszcz 21.1 g
Węglowodany 74.1 g
Błonnik 0.4 g
Tłuszcz nasycony 4.9 g
Sód 1499.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...