Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Marinade and Teriyaki Glaze
- 1 oz fresh ginger, peeled and sliced
- 3 ½ oz shoyu sauce (Japanese soy sauce)
- 2 oz mirin
- 3 ½ oz maple syrup
- 4 fresh salmon fillets (approx. 4-6 oz ea.)
Salmon with Broccoli and Rice
- 8 ½ oz rice, white, Japanese sushi rice such as Kokuho Rose, Calrose
- 35 oz water
-
12
oz broccoli florets, cut into pieces (1½ in.)
lub 12 oz sugar snap peas, cut into pieces (1½ in.) - black sesame seeds, toasted, to garnish (opcjonalnie)
- 1 scallion, thinly sliced, to garnish (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2783 kJ / 665.2 kcal
- Białko
- 39.5 g
- Węglowodany
- 74.1 g
- Tłuszcz
- 21.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.9 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 1499.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Garlic Pork with Vegetables and Rice
40 min
Spicy Shrimp and Quinoa Bowl
30 min
Shaved Brussels Sprouts Salad
20 min
Moroccan Salmon with Lemony Couscous and Vegetable Soup
1h
Tomato Crusted Salmon with Rice
30 min
Buddha Bowl with Chicken
1h
Lemon Rosemary Chicken and Rice
55min
Maple Teriyaki Salmon with Rice and Broccoli
30 min
Salmon with Lemon Hollandaise, Asparagus and Rice
45 min
Sirloin Steaks with Herb Butter, Rosemary Potatoes and Broccoli
45 min
Soy Chicken with Bok Choy
40 min
Shrimp Orzo with Peas
30 min