Yucatan Style Sopa de Lima

Yucatan Style Sopa de Lima

3.8 9 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
6 portions

Składniki

  • Roma tomato cut into pieces
    4 oz
  • yellow onion cut into pieces
    4 oz
  • garlic cloves with skin on
    4
  • cinnamon stick
    1
  • star anise
    2
  • dried oregano
    2 tsp
  • allspice berries
    ½ tsp
  • whole black peppercorns
    ¼ tsp
  • whole cloves
    1 tbsp
  • lime juice
    2 oz
  • habanero chili cut in half
    1
  • salt to taste
    1 tbsp
  • chicken stock
    65 oz
  • chicken breasts, skinless, boneless cut into pieces (2 in.)
    24 oz
  • corn tortilla cut into strips and fried, to garnish
    5 oz
  • tomatoes quartered, seeded, diced, to garnish
    7 oz

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 322.7 kcal / 1350.2 kJ
Białko 34.2 g
Tłuszcz 7.6 g
Węglowodany 29 g
Błonnik 3.5 g
Tłuszcz nasycony 1.7 g
Sód 1668.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...