
Urządzenia i Akcesoria
Greek Stuffed Chicken
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
8 portions
Składniki
Marinade
-
chicken thighs, boneless and skinless8
-
garlic cloves4
-
extra virgin olive oil2 oz
-
garlic salt½ tsp
-
ground black pepper¼ tsp
-
fresh oregano leaves only1 tbsp
-
lemon juice2 oz
-
dried red chili flakes (opcjonalnie)¼ tsp
Filling
-
leeks cut into pieces3 oz
-
green onions cut into pieces6
-
extra virgin olive oil plus extra to drizzle½ oz
-
fresh dill fronds to taste10 - 20
-
lemon thin peel only, no white pith1
-
salt divided, to taste, plus extra to season½ tsp
-
ground black pepper divided, plus extra to season¼ tsp
-
baby spinach6 oz
-
dried oregano1 tbsp
-
red pepper flakes (opcjonalnie)¼ tsp
-
feta cheese crumbled6 oz
Assembly
-
asparagus, green trimmed16 oz
-
lemon sliced1
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
316 kcal /
1322 kJ
Białko
34 g
Tłuszcz
17 g
Węglowodany
7 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
6 g
Sód
485 mg