Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ Bund Petersilie, abgezupft
- ½ Bund Dill, abgezupft
- 150 g Möhren, in Stücken
- 150 g Kohlrabi, in Stücken
- 1 Zwiebel, halbiert
- 30 g Butter, in Stücken
- 150 g Porreestange, in Ringen (5 mm)
- 800 g Wasser
- 50 g Buchweizen
- 200 g Blumenkohlröschen
- 1 TL Salz
- ¾ TL Pfeffer
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 693 kJ / 166 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 6 g
- Sód
- 650 mg
Alternatywne przepisy
Eintopf von Wintergemüsen
1 Std.
Pilz-Kartoffel-Suppe
25min
Gewürzgurken-Suppe (Rassolnik)
1 Std. 20 Min
Lauwarmer Buchweizensalat mit Kräutern (vegan)
45min
Linsen-Pilz-Suppe
1 Std.
Lauwarmer Buchweizensalat mit Kräutern
45min
Hirse-Kichererbsen-Braten mit Kartoffelpüree
1h 10min
Graupen-Gemüse-Eintopf mit weißen Bohnen
35 min
Kartoffeleintopf mit Champignons
1 Std.
Buchweizen-Gemüse-Topf
40 min
Dill-Gemüse-Suppe (Zupa koperkowa)
45min
Gemüse-Hirse-Eintopf mit Hähnchen
45min