Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Red onion and yoghurt dip
- ½ red onion, cut into quarters
- 6 sprigs fresh coriander, leaves only
- 150 g natural yoghurt
Carrot fritters
- 3 slices wholegrain bread, torn into small pieces
- 6 sprigs fresh mint, leaves only
- 6 sprigs fresh dill, leaves only, plus extra for serving
- 500 g water
- 500 g carrots, cut into pieces (4 cm)
- 6 dried apricots
- ½ tsp salt, to taste
- ½ tsp ground black pepper, to taste
- 4 spring onions/shallots, cut into thin slices
- 1 tbsp sultanas
- 3 tbsp pine nuts
- 1 tsp dried chilli flakes
- 1 egg
- grapeseed oil, for frying
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 223.4 kJ / 53.2 kcal
- Białko
- 1.9 g
- Węglowodany
- 4.4 g
- Tłuszcz
- 2.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.4 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 89.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pumpkin tart
2h 15 min
Vegetarian quiche
1h 55min
Stuffed butternut pumpkin with feta
1h 50 min
Zucchini, corn and ricotta pancakes
1h 5min
Sweet potato, parsnip and broccoli frittata
55 min
Broccoli mustard pasties
1h 55min
Polenta zucchini slice
2 Std. 10 Min
Steamed eggplant and ricotta lasagne
1h 25min
Roasted pumpkin and quinoa risotto
40 Min
Cauliflower and sweet potato lasagne
1 Std. 35 Min
Mashed pea and corn slice
40 Min
Beetroot, feta and spinach quiche
1h 40 min