Mini cheesecake salate al basilico

Mini cheesecake salate al basilico

3.0 23 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
10 porzioni

Składniki

Base
  • 150 g di crackers salati a pezzi
  • 75 g di burro a pezzi
Crema al formaggio
  • 1 mazzetto di basilico fresco, le foglie lavate ed asciugate
  • 300 g di ricotta fresca ben sgocciolata
  • 200 g di yogurt greco
  • 1 foglio di gelatina (4 g circa), ammollato in acqua
  • 30 g di latte
  • pistacchi tritati q.b.

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 216 kcal / 904.4 kJ
Białko 6.4 g
Tłuszcz 15 g
Węglowodany 14.3 g
Błonnik 0.7 g
Tłuszcz nasycony 9 g
Sód 45.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...