![Flan di funghi porcini Flan di funghi porcini](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/vimdb/100591_1383-0-4904-4904.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 spicchi di aglio
- 60 g di olio extravergine di oliva
- 500 g di funghi porcini freschi, puliti e a pezzi
- 40 g di burro + q.b.
- 40 g di farina + q.b.
- 200 g di latte
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe
- 2 tuorli
- 1 uovo
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 992 kJ / 237 kcal
- Białko
- 7.5 g
- Węglowodany
- 6.8 g
- Tłuszcz
- 20.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema di patate con polpo
1h
Mini cheesecake al taleggio con pere caramellate
9h
Piccoli flan al formaggio di capra e porri con salsa allo yogurt
45min
Cannoncino al salmone affumicato e cioccolato bianco (di Sebastiano Rovida)
40 min
Fonduta con tartufo bianco
2hod. 20min
Mini soufflé con fonduta al Parmigiano Reggiano
1 Std. 30 Min
Rotolini di zucchine e salmone con salsa al curry
30 min
Mini flan di Parmigiano e miele (di Sebastiano Rovida)
1h 10min
Flan di asparagi con salsa al Parmigiano
1h 15min
Fonduta di Parmigiano Reggiano
25 Min
Uova in cocotte al tartufo
20 Min
Fonduta
8 godz. 20 min