Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 170 g di farina tipo 00
- 1 bustina di zafferano in polvere
-
50
g di olio di riso
lub 50 g di olio di semi di girasole - 2 uova
- 20 g di yogurt naturale senza zucchero
- 8 g di lievito istantaneo per torte salate
- 150 g di ricotta fresca, scolata dal siero
-
1
cucchiaini rasi di sale
lub 1 cucchiaini rasi di sale alle erbe - 15 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 916 kJ / 219 kcal
- Białko
- 7.8 g
- Węglowodany
- 21.6 g
- Tłuszcz
- 11.9 g
- Błonnik
- 0.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Focaccia di ceci saporita
3h
Plumcake salato di primavera
1sa
Polpettine di pollo e granella di nocciole
30 Min
Torta di riso basmati gratinata
1 godz. 5 min
Crostata di mandorle e ricotta
1 Std. 10 Min
Muffin al Parmigiano Reggiano
35 dk
Muffin alle mandorle
40 Min
Crostata di frutta secca e miele
1 Std. 10 Min
Crostata con crema di zucca
1 Std. 40 Min
Plumcake salato con formaggio di capra e noci
55min
Plumcake salato vegetariano
1sa 15 dk
Muffin al Parmigiano Reggiano e noci
45 dk