![Muffin ricotta e zafferano Muffin ricotta e zafferano](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/CCA63177-654B-4DCF-A4C9-6C93BB1BFFC5/Derivates/83FB9A05-01B7-4A0D-8021-56A6CAA318F9.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 170 g di farina tipo 00
- 1 bustina di zafferano in polvere
-
50
g di olio di riso
lub 50 g di olio di semi di girasole - 2 uova
- 20 g di yogurt naturale senza zucchero
- 8 g di lievito istantaneo per torte salate
- 150 g di ricotta fresca, scolata dal siero
-
1
cucchiaini rasi di sale
lub 1 cucchiaini rasi di sale alle erbe - 15 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 916 kJ / 219 kcal
- Białko
- 7.8 g
- Węglowodany
- 21.6 g
- Tłuszcz
- 11.9 g
- Błonnik
- 0.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tortino di lenticchie
50 мин.
Plumcake alla banana
1ч. 5 мин.
Plumcake sciroppato
55 Min
Muffin salati Sbrinz e verdure
35min
Tortini di zucca
1u. 20min
Ciambella con farina di polenta
50 мин.
Torta di zucca con farina di farro
55 Min
Tortine di carote e cioccolato
35min
Girelle con pesto di noci
50 мин.
Torta di castagne integrale
1h 30min
Plumcake salato vegetariano
1h 15 min
Muffin al Parmigiano Reggiano e noci
45min