
Urządzenia i Akcesoria
Kurczak w sosie paprykowym
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
skrobi kukurydzianej20 g
-
oleju40 g
-
cebuli pokrojonej w 5 mm piórka100 g
-
piersi z kurczaka pokrojonej na 2 cm kawałki500 g
-
papryki, różnokolorowej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 2 cm kawałki400 g
-
wody2 - 3 łyżki
-
pomidora pokrojonego na kawałki200 g
-
papryki ostrej, mielonej1 łyżeczka
-
papryki słodkiej, mielonej½ łyżeczki
-
bazylii, suszonej1 łyżeczka
-
oregano, suszonego1 łyżeczka
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
węgierskiej pasty paprykowej średnio pikantnej20 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
502 kcal /
2101 kJ
Białko
36 g
Tłuszcz
12 g
Węglowodany
59 g
Błonnik
5.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WIĘCEJ SMAKU
10 Przepisów
Polska
Polska