
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g skrobi kukurydzianej
- 40 g oleju
- 100 g cebuli pokrojonej w 5 mm piórka
- 500 g piersi z kurczaka pokrojonej na 2 cm kawałki
- 400 g papryki, różnokolorowej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 2 cm kawałki
- 2 - 3 łyżki wody
- 200 g pomidora pokrojonego na kawałki
-
1
łyżeczka papryki ostrej, mielonej
lub ¼ łyżeczki pieprzu cayenne, mielonego - ½ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
- 1 łyżeczka bazylii, suszonej
- 1 łyżeczka oregano, suszonego
- 1 łyżeczka soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
lub 1 kostkę bulionu drobiowego (na 0,5 l) pokruszoną -
20
g węgierskiej pasty paprykowej średnio pikantnej
lub 20 g koncentratu pomidorowego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 502 kcal / 2101 kJ
- Białko
- 36 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Węglowodany
- 59 g
- Błonnik
- 5.6 g