
Wersje kompatybilne
Côte de bœuf sauce bordelaise et pommes duchesses
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 côte de bœuf (1 kg env.)
- 700 g d'eau
- 700 g de pommes de terre coupées en cubes (3 cm)
- 50 g de carotte coupée en tronçons
- 90 g d'échalotes coupées en deux
- 60 g d'oignon coupé en deux
- 10 g de persil frais, équeuté
- 90 g de beurre (dont 50 g en parcelles)
- 20 g de farine de blé
- 1 cube de bouillon
- 1 branche de thym frais
- 1 feuille de laurier
- 5 pincées de sel
- 2 pincées de poivre moulu
- 500 g de vin rouge
- 4 jaunes d'œufs
- 3 pincées de poivre blanc moulu
- 1 c. à soupe de fond de veau
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 812.3 kcal / 3396 kJ
- Białko
- 49.5 g
- Tłuszcz
- 39.8 g
- Węglowodany
- 39 g
- Błonnik
- 4.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 21.8 g
- Sód
- 1589.3 mg