Quiche de pommes de terre, andouille et poireaux

Quiche de pommes de terre, andouille et poireaux

3.0 7 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 parts

Składniki

  • 50 g de parmesan
  • 40 g de beurre
  • 400 g de courge butternut épluchée et coupée en morceaux de taille adaptée à la grande goulotte
  • 500 g de poireaux coupés en tronçons
  • 150 g de carottes coupées en tronçons
  • 1000 g de pommes de terre épluchées et coupées en morceaux de taille adaptée à la grande goulotte
  • 400 g d'eau
  • 100 g de crème liquide 35% m.g.
  • 3 œufs
  • ½ c. à café de sel
  • 3 pincées de poivre moulu
  • 6 tranches fines d'andouille
  • 50 g de gruyère râpé

Wartości odżywcze na 1 part

Sód 470.8 mg
Białko 15 g
Kalorie 1753.5 kJ / 419.8 kcal
Tłuszcz 21.5 g
Błonnik 7.3 g
Tłuszcz nasycony 11.8 g
Węglowodany 38.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...