Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g di Parmigiano reggiano
- 10 g di burro + q.b.
- 20 g di scalogno
-
80
g di passata di pomodoro
lub 80 g di pomodoro cuore di bue, la polpa, senza la buccia - 80 g di tonno in scatola, sgocciolato
- 40 g di acqua
- 1 pizzico di sale + q.b.
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 80 g di pasta secca corta, tipo ditaloni
- farina tipo 00 q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2757 kJ / 659 kcal
- Białko
- 37 g
- Węglowodany
- 63.8 g
- Tłuszcz
- 27.5 g
- Błonnik
- 4.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta tonno e olive
35min
Spaghetti pomodoro e speck
35min
Spaghetti all'amatriciana
35min
Pasta panna e prosciutto (senza lattosio)
25min
Spaghetti alla carbonara
30 分钟
Orecchiette integrali con pomodori, bacon e cipolle
30 分钟
Orecchiette in rosso con pancetta (senza glutine)
3h 55min
Pasta all'amatriciana (6 porzioni)
30 分钟
Orecchiette con ragù di salsiccia
1h
Pasta pomodoro ricotta e mortadella
25min
Pasta alla bagossa
50 分钟
Pasta al forno veloce
45min