![Timballo di pasta al tonno (per 1 persona) Timballo di pasta al tonno (per 1 persona)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/bb0d3712-2fa6-45cb-955c-94ecda7cf361/Derivates/b59d6b5c-a059-4762-b859-ddce371a823c.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g di Parmigiano reggiano
- 10 g di burro + q.b.
- 20 g di scalogno
-
80
g di passata di pomodoro
lub 80 g di pomodoro cuore di bue, la polpa, senza la buccia - 80 g di tonno in scatola, sgocciolato
- 40 g di acqua
- 1 pizzico di sale + q.b.
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 80 g di pasta secca corta, tipo ditaloni
- farina tipo 00 q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2757 kJ / 659 kcal
- Białko
- 37 g
- Węglowodany
- 63.8 g
- Tłuszcz
- 27.5 g
- Błonnik
- 4.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spaghetti pomodoro e speck
35min
Spaghetti all'amatriciana
35min
Spaghetti alla carbonara
30min
Spaghetti al pomodoro
30min
Pasta al ragù
1h 30min
Sformato di pasta al tonno
30min
Pasta al forno veloce
45 分钟
Pasta pomodoro ricotta e mortadella
25min
Pasta al pomodoro
55min
Pasta panna e prosciutto (senza lattosio)
25min
Orecchiette in rosso con pancetta (senza glutine)
3h 55min
Pasta tonno e olive
35min