Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 360 g de farine de blé
- 1 c. à café de levure chimique
- 35 g de sucre de canne, et 1 c. à soupe pour dorer les scones
- 80 g de beurre demi-sel mou, en morceaux
- 175 g de crème liquide
- 60 g de raisins secs
- 50 g de noisettes grillées
- 50 g de lait
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 664 kJ / 160 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Shortbreads aux noix et au thym
45min
Cake aux poires très épicé
1 Std. 10 Min
Scones
25 Min
Buns à la cannelle
3 godz. 40 min
Kanelbullars scandinaves
4h 40 min
Muffins aux canneberges
30min
Petits pains roulés aux pommes et à la cannelle
4h 25min
Scones au son d'avoine
35min
Cake moelleux coco-banane
1 godz. 5 min
Scones anglais
30min
Cake citron-pavot
1h 45min
Muffins gourmands aux myrtilles
35min