Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 360 g de farine de blé
- 1 c. à café de levure chimique
- 35 g de sucre de canne, et 1 c. à soupe pour dorer les scones
- 80 g de beurre demi-sel mou, en morceaux
- 175 g de crème liquide
- 60 g de raisins secs
- 50 g de noisettes grillées
- 50 g de lait
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 664 kJ / 160 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Minicakes aux dattes, noisettes et fleur d'oranger
55min
Biscuits aux céréales complètes
1h 30min
Scones à la vanille
35min
Pumpkin banana bread
1h 25min
Scones au son d'avoine
35min
Pain aux fruits secs et épices de Noël
1h
Cake citron vert, gingembre et cerise
1h 10min
Sablés au sarrasin et à la noisette
1h 30min
Petits carrot cakes
45min
Scones anglais
30min
Cake moelleux coco-banane
1h 5min
Biscuits à l'avoine
1h