Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 citron vert non traité (zeste et jus)
- 500 g de mangue (200 g en morceaux et 300 g en petits cubes)
- 100 g d'eau
- 20 g de cassonade
- 500 g de crème liquide 30-40% m.g., très froide
- 2 c. à soupe bombées de mascarpone, très froid
- 30 g de sucre en poudre
- 50 g de petites meringues, écrasées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 820 kJ / 196 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 2 g
Alternatywne przepisy
Pêches pochées, framboises, amandes
45min
Cheesecake en deux cuissons, coulis de fruits exotiques
2 godz. 45 min
Mille-feuille express framboise-citron
30min
Curry de cabillaud aux fruits de la Passion
1 Std. 10 Min
Minicheesecakes à la purée de mangue
3 Std. 40 Min
Tiramisu fraise rhubarbe
2 godz. 35 min
Petites mousses Passion
3h 20min
Mousse coco aux fruits de la Passion
2 Std. 40 Min
Glace au litchi, coulis de framboise
6u. 20min
Tarte aux fruits de la Passion et au citron
3 Std. 40 Min
Minicheesecakes au chocolat blanc
4u. 45min
Pannacotta à la vanille et coulis de mangue
3 Std. 30 Min