Wersje kompatybilne
Biscuits au chocolat noir et crème de chocolat blanc
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La ganache
- 200 g de chocolat blanc, cassé en morceaux
- 280 g de crème liquide
Les biscuits
- 75 g de chocolat noir, cassé en morceaux
- 125 g de beurre, en dés
- 65 g de sucre en poudre
- 155 g de farine de blé, et 20 g pour le plan de travail
- 1 pincée de sel
- 2 c. à soupe de cacao en poudre non sucré
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 731 kJ / 175 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 12 g
Alternatywne przepisy
Bûche glacée vanille-noix de pécan
16 godz.
Spritz au chocolat
50min
Café à la noisette
25min
Nids de Pâques meringués
3h 20min
Jardin de Pâques
2 Std. 25 Min
Biscuits fourrés type Oréo®
1h 15min
Glace façon "Viennetta" vanille-chocolat
8h 50min
Biscuits domino
2u. 20min
Cupcakes aux pistaches
40min
Mini éclairs aux fraises Tagada
24h
Soufflé au chocolat
40min
Macarons à la vanille
3 Std.