Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g de sucre en poudre
- 25 g de cassonade
- 200 g de biscuits speculoos, émiettés
- 70 g de lait entier
- 70 g de beurre de cacahuète
- 5 g de cacao en poudre non sucré
- 10 g de cacao en poudre non sucré, préalablement réservé dans une assiette
- 70 g de cacahuètes grillées non salées
- 250 g de chocolat blanc, détaillé en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 737 kJ / 176.4 kcal
- Białko
- 3.3 g
- Węglowodany
- 17.5 g
- Tłuszcz
- 10.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.4 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 82.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gâteau Dudule
1 Std.
Tarte amandine aux pommes et poires
50min
Gozleme
1 Std. 40 Min
Tarte entremets chocolat et noisette
18 godz. 30 min
Pannacotta à la pâte à tartiner
2h 20min
Bretzel à la crème pâtissière au beurre de cacahuète et chocolat
1h 15min
Millionnaire shortbread
7 godz. 40 min
Gaufre brownie
30 Min
Crème dessert au gianduja
4 Std. 15 Min
Pâte de speculoos
10min
Tarte aux noix de pécan
1h 25min
Babka choco-noisettes
2sa 55 dk