Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le praliné noix de pécan
- 200 g de noix de pécan
- 100 g d'amandes émondées
- 160 g de beurre mou
- 255 g de sucre en poudre
- 60 g de cassonade
- 2 œufs
- 350 g de farine de blé
- 5 g de levure chimique
- 2 pincées de sel
- 25 g d'eau
- 1 c. à café d'huile de noisette
- fleur de sel, pour la finition
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 2072.8 kJ / 497.3 kcal
- Białko
- 8.3 g
- Węglowodany
- 48.3 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.2 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 196.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
New York roll au chocolat
1h 30min
Fondant au chocolat
40min
Bretzel à la crème pâtissière au beurre de cacahuète et chocolat
1 godz. 15 min
Cookies aux pépites de chocolat
25min
Cookies au chocolat au lait et aux noisettes
25min
Roulés au cheddar, bacon et oignons caramélisés
3h 25 min
Rolls à la pistache
2h 20min
Cookie cake fourré à la pâte à tartiner
40min
Pancake au sirop d'érable (USA)
30 min
Cake marbré, glaçage rocher
2h 15min
Brownies aux noix de pécan
45 min
Cheesecake aux speculoos
1 godz.