Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 125 g de farine, et un peu pour le plan de travail
- 15 g d'amandes en poudre
- 45 g de sucre glace
- 75 g de beurre mou, en morceaux
- 1 jaune d'œuf
- 2 feuilles de gélatine alimentaire
- 300 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 30 g de sucre en poudre
- 2 gousses de vanille, fendues et grattées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2552 kJ / 610 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 48 g
- Tłuszcz
- 42 g
Alternatywne przepisy
Mousse au chocolat blanc et framboises
1 Std. 35 Min
Pannacotta au chocolat en deux textures
3h 20min
Tartelette framboise-pistache comme un macaron
3h
Minitartelettes à la crème de marrons
5h
Parfait glacé au chocolat
12 Std. 20 Min
Gros macarons à la menthe et à la framboise
5 godz. 10 min
Bûche chocolat et cœur crème brûlée
8h
Macaron tiramisu
26 Std.
Gâteau crémeux à la vanille
13h
Minicheesecakes au chocolat blanc
4h 45min
Naked cake aux framboises
1h 30 min
Number cake 6
2 godz.