Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g de chocolat au lait, détaillé en morceaux
- 100 g de sucre en poudre
- 200 g de beurre, coupé en morceaux
- 370 g de farine de blé
- 1 œuf
- 30 g de miel
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 774.4 kJ / 185.6 kcal
- Białko
- 2.8 g
- Węglowodany
- 19.8 g
- Tłuszcz
- 10.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.6 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 17.2 mg
Alternatywne przepisy
Briochettes aux pépites de chocolat
4h
Biscuits des petits écoliers
3u. 50min
Goûters fondants au chocolat
1u.
Biscuits à la pâte à tartiner au chocolat
1h 40min
Madeleines marbrées choco-vanille
1h 25min
Biscuits en bâtonnet au chocolat noir
1u. 45min
Spritz au chocolat
50min
Biscuits croquants à l'avoine
45 min
Grand donut chocolat et vanille
30min
Sablés viennois
45 min
Viennoises au chocolat
2h 50min
Petites gâches au chocolat au lait
15u. 10min