Polpette di riso rosse
TM6 TM5

Polpette di riso rosse

3.0 (3 oceny)

Składniki

  • 1 uovo
  • ½ cucchiaino di sale
  • ½ cucchiaino di pepe nero macinato
  • 3 rametti di basilico fresco, le foglie lavate ed asciugate
  • 50 g di pomodori secchi sott'olio, sgocciolati
  • 70 g di concentrato di pomodoro
  • 30 g di pangrattato + q.b.
  • 450 - 500 g di riso cotto, qualsiasi tipo (vedere consigli)
  • 100 g di formaggio tipo Emmental, Gruviera, mozzarella, a cubetti
  • olio per frittura

Wartości odżywcze
na 1 pezzo
Kalorie
428.4 kJ / 102.4 kcal
Białko
2.8 g
Węglowodany
10.4 g
Tłuszcz
5.7 g
Tłuszcz nasycony
1.3 g
Błonnik
0.5 g
Sód
65.2 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy