![Torta salata ai funghi Torta salata ai funghi](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/47cc36dd-b5f7-4250-8d1e-8d0827157f9d/Derivates/ffe17d6f-b20b-4590-a7eb-ed9a5215e883.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta brisèe
- 150 g di farina tipo 00
- 75 g di burro a pezzi
- ½ cucchiaino di sale
- 50 g di acqua
Ripieno
- 1 spicchio di aglio
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 250 g di funghi champignon a fette (0.5 cm)
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 2 rametti di timo fresco, le foglioline lavate
- 250 g di Taleggio a tocchetti
- 4 uova
- 100 g di ricotta fresca, ben scolata
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1138.1 kJ / 272 kcal
- Białko
- 10.5 g
- Węglowodany
- 13.7 g
- Tłuszcz
- 19.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.6 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 353.7 mg
Alternatywne przepisy
Torta salata finocchi, pancetta e formaggella
1 Std. 30 Min
Quiche radicchio e bietole
1 Std. 15 Min
Torta salata champignon e provola
1 Std. 5 Min
Torta salata con pomodorini e olive
1 Std. 10 Min
Quiche ai funghi e Fontina
1 Std. 30 Min
Torta salata ai 4 formaggi
1 Std.
Torta salata piselli e primo sale
2h 15min
Quiche di spinaci e speck
2h
Torta salata agli spinaci
1 Std. 30 Min
Quiche di zucchine e prosciutto cotto
1h 20min
Torta salata tricolore
1h 20min
Torta salata porri e bietole
1 Std. 30 Min