Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta brisèe
- 150 g di farina tipo 00
- 75 g di burro a pezzi
- ½ cucchiaino di sale
- 50 g di acqua
Ripieno
- 1 spicchio di aglio
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 250 g di funghi champignon a fette (0.5 cm)
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 2 rametti di timo fresco, le foglioline lavate
- 250 g di Taleggio a tocchetti
- 4 uova
- 100 g di ricotta fresca, ben scolata
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1138.1 kJ / 272 kcal
- Białko
- 10.5 g
- Węglowodany
- 13.7 g
- Tłuszcz
- 19.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.6 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 353.7 mg
Alternatywne przepisy
Torta salata tricolore
1h 20min
Quiche di zucchine e prosciutto cotto
1h 20min
Quiche porri e prosciutto
1 godz. 45 min
Quiche salmone e rucola
1h 40min
Quiche di spinaci e speck
2h
Quiche broccoli e prosciutto cotto
3 Std.
Torta salata porri e bietole
1h 30min
Sformato di riso filante agli asparagi e prosciutto cotto
1h 5min
Torta salata asparagi e provola
1h 30min
Quiche radicchio e bietole
1h 15 min
Torta salata champignon e provola
1h 5min
Parmigiana di cavolfiori
1h