
Urządzenia i Akcesoria
Kartoffel-Kokos-Suppe mit Lachs
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
2 Portionen
Składniki
-
Zwiebel klein, halbiert1
-
Knoblauchzehe1
-
Öl10 g
-
Möhren in Stücken100 g
-
Kartoffeln in Stücken200 g
-
Wasser400 g
-
Salz nach Geschmack½ - ¾ TL
-
Pfeffer2 Prisen
-
Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht1 geh. TL
-
Kokosmilch200 g
-
Erbsen, TK100 g
-
Lachsfilet, TK (125 g), aufgetaut, in Würfeln (2 cm)1
-
gelbe Currypaste (siehe Tipp)1 gestr. TL
-
Limettensaft1 TL
-
frischer Koriander, abgezupft (opcjonalnie) gehackt, zum Bestreuen2 EL
Wartości odżywcze na 1 Portion
Kalorie
518 kcal /
2167 kJ
Białko
21 g
Tłuszcz
33 g
Węglowodany
29 g
Błonnik
7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Ich koch uns was!
17 Przepisów
Niemcy
Niemcy