Tomaten-Kokos-Suppe mit Garnelen

Tomaten-Kokos-Suppe mit Garnelen

4.2 540 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
2 Portionen

Składniki

  • stückige Tomaten (à 400 g)
    2 Dosen
  • Kokosmilch
    200 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • Salz
    ½ TL
  • Cayenne-Pfeffer
    2 Prisen
  • Zitronengras, frisch längs halbiert
    3 Stängel
  • Öl zum Braten
    1 EL
  • Garnelen, roh, groß, geschält
    120 g
  • Frühlingszwiebeln in schrägen Stücken (ca. 2 cm)
    2

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portionen

Białko 17 g
Kalorie 1448 kJ / 348 kcal
Tłuszcz 26 g
Błonnik 3.7 g
Węglowodany 11 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...