Warmer Zucchini-Champignon-Salat mit Feta

4.4 2.3K ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
2 Portionen

Składniki

  • glatte Petersilie abgezupft
    1 Bund
  • Knoblauchzehen
    2
  • Wasser
    500 g
  • Zucchini längs halbiert, in Scheiben (1 cm)
    400 g
  • Salz und etwas mehr zum Würzen
    ¼ TL
  • Pfeffer und etwas mehr zum Würzen
    3 Prisen
  • Champignons geviertelt
    300 g
  • Öl
    20 g
  • Schalotte
    1
  • Weißweinessig
    2 EL
  • Feta, light in Würfeln (1 cm)
    120 g
  • Schnittlauch in feinen Röllchen
    ½ Bund

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 21 g
Kalorie 1117 kJ / 267 kcal
Tłuszcz 16 g
Błonnik 5.9 g
Węglowodany 7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...