Lachs mit Blumenkohlpüree
TM6 TM5 TM31

Lachs mit Blumenkohlpüree

4.5 ( 303 oceny )

Składniki

  • 30 g Sesam geschält
  • 1 rote Peperoni entkernt, in Stücken
  • 600 g Wasser
  • 700 g Blumenkohl in Röschen, Strunk in Stücken
  • 200 g Kartoffeln in Stücken
  • 4 Lachsfilets, frisch, ohne Haut (à 160 g)
  • 1 ½ TL Salz
  • 4 Prisen Pfeffer
  • 60 g Butter
  • 1 Bund Koriander mit den zarten Stielen
  • 1 EL Limettensaft
  • ½ TL Kreuzkümmel, gemahlen
  • 120 g Sahne
  • 1 Limette Bio, geviertelt

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
637 kcal / 2668 kJ
Białko
39 g
Tłuszcz
44 g
Węglowodany
15 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 100 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy