Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Zwetschgenknödel
- 60 g Butter, kalt, in Stücken
- 10 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 1 Prise Salz
- 60 g Weichweizengrieß
- 250 g Magerquark
- 1 Ei
- Salz zum Kochen
- Wasser zum Kochen
- 130 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 8 Zwetschgen, entsteint
Zuckerbrösel
- 100 g Butter
- 3 - 4 EL Zucker
- 100 g Paniermehl, selbst gemacht (siehe Tipp)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3047 kJ / 728 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 84 g
- Tłuszcz
- 37 g
- Tłuszcz nasycony
- 22 g
- Błonnik
- 5.7 g
- Sód
- 496 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Apfelstrudel mit Vanillesauce
1h 10 min
Marillenknödel "die Besten"
1 Std.
Grießnockerl
30min
Topfenknödel mit Zwetschkenröster
50 min
Polenta-Flammeri mit Zwetschgenröster
10 Std.
Marillenknödel mit Zuckerbröseln
1h 10 min
Reisauflauf mit Äpfeln
1 Std. 45 Min
Zwetschkenknödel mit Butterbröseln
1 Std.
Buchteln mit Pflaumenkompott
1 Std. 45 Min
Birnen-Topfenstrudel mit Vanillesauce
2 godz.
Birnenkompott
2 Std. 35 Min
Apfelstrudel
1h 20 min