Urządzenia i Akcesoria
Zwetschgenknödel
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 Portionen
Składniki
Zwetschgenknödel
-
Butter kalt, in Stücken60 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht10 g
-
Salz1 Prise
-
Weichweizengrieß60 g
-
Magerquark250 g
-
Ei1
-
Salz zum Kochen
-
Wasser zum Kochen
-
Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten130 g
-
Zwetschgen entsteint8
Zuckerbrösel
-
Butter100 g
-
Zucker3 - 4 EL
-
Paniermehl selbst gemacht (siehe Tipp)100 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Sód
496 mg
Białko
19 g
Kalorie
3047 kJ /
728 kcal
Tłuszcz
37 g
Błonnik
5.7 g
Tłuszcz nasycony
22 g
Węglowodany
84 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 5/2023
41 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Reisauflauf mit Äpfeln
1 godz. 45 min
Apfelstrudel mit Vanillesauce
1 godz. 10 min
Marillenknödel mit Zuckerbröseln
1 godz. 10 min
Quark-Milchreis-Auflauf
1 godz. 35 min
Topfen-Marillen-Strudel
1 godz. 30 min
Salzburger Bauernkrapfen
2 godz.
Grießschnitten mit Heidelbeer-Kompott
2 godz.
Marillenknödel "die Besten"
1 godz.
Zwetschkenknödel mit Butterbröseln
1 godz.
Birnen-Topfenstrudel mit Vanillesauce
2 godz.
Scheiterhaufen
1 godz. 30 min
Topfenknödel mit Zwetschkenröster
50 min