Zwetschgenknödel

Zwetschgenknödel

4.1 89 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 Portionen

Składniki

Zwetschgenknödel
  • Butter kalt, in Stücken
    60 g
  • Vanillezucker, selbst gemacht
    10 g
  • Salz
    1 Prise
  • Weichweizengrieß
    60 g
  • Magerquark
    250 g
  • Ei
    1
  • Salz zum Kochen
  • Wasser zum Kochen
  • Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
    130 g
  • Zwetschgen entsteint
    8
Zuckerbrösel
  • Butter
    100 g
  • Zucker
    3 - 4 EL
  • Paniermehl selbst gemacht (siehe Tipp)
    100 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 496 mg
Białko 19 g
Kalorie 3047 kJ / 728 kcal
Tłuszcz 37 g
Błonnik 5.7 g
Tłuszcz nasycony 22 g
Węglowodany 84 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...