Erdbeerkuchen mit Erdbeerguss

Erdbeerkuchen mit Erdbeerguss

4.2 115 ocen
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
12 Stücke

Składniki

  • Butter zum Einfetten
  • Weizenmehl, universal etwas mehr zum Bemehlen
    135 g
  • Eier (Größe M)
    6
  • Feinkristallzucker
    85 g
  • Vanillezucker
    1 TL
  • Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
    ½ TL
  • Mineralwasser mit Kohlensäure
    3 EL
  • Backpulver
    1 TL
  • Maisstärke
    55 g
  • frische Erdbeeren halbiert
    550 - 650 g
  • Wasser
    150 g
  • Holunderblütensirup (siehe Variante)
    30 g
  • Zitronensaft, frisch gepresst
    1 Spritzer
  • Erdbeermarmelade
    3 EL

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 152 kcal / 638 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 4 g
Węglowodany 24 g
Błonnik 2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...