Elisenlebkuchen

Elisenlebkuchen

4.5 34 oceny
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 2 godz. 40 min
100 Stück

Składniki

  • Haselnüsse, ganz
    150 g
  • Mandelblättchen
    50 g
  • Mandeln blanchiert
    150 g
  • Orangeat (Aranzini)
    60 g
  • Zitronat
    70 g
  • Marzipanrohmasse in Stücken
    125 g
  • Kristallzucker
    250 g
  • Eiweiß (ca. 5 Stk.)
    150 g
  • Backoblaten (Ø 40 mm)
    1 - 2 Packungen
  • Weizenmehl, glatt
    80 g
  • Natron (siehe Tipp)
    1 EL
  • Lebkuchengewürz
    12 g
  • Marillenmarmelade
    50 g
  • Zartbitter-Kuvertüre in Stücken
    250 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Stück

Sód 21 mg
Białko 1.7 g
Kalorie 426 kJ / 102 kcal
Tłuszcz 5 g
Błonnik 1.3 g
Tłuszcz nasycony 0.6 g
Węglowodany 12 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...