Elisenlebkuchen
TM5 TM6

Elisenlebkuchen

4.5 (33 oceny)

Składniki

  • 150 g Haselnüsse, ganz
  • 50 g Mandelblättchen
  • 150 g Mandeln, blanchiert
  • 60 g Orangeat (Aranzini)
  • 70 g Zitronat
  • 125 g Marzipanrohmasse, in Stücken
  • 250 g Kristallzucker
  • 150 g Eiweiß (ca. 5 Stk.)
  • 1 - 2 Packungen Backoblaten (Ø 40 mm)
  • 80 g Weizenmehl, glatt
  • 1 EL Natron (siehe Tipp)
  • 12 g Lebkuchengewürz
  • 50 g Marillenmarmelade
  • 250 g Zartbitter-Kuvertüre, in Stücken

Wartości odżywcze
na 1 Stück
Kalorie
426 kJ / 102 kcal
Białko
1.7 g
Węglowodany
12 g
Tłuszcz
5 g
Tłuszcz nasycony
0.6 g
Błonnik
1.3 g
Sód
21 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy