Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Poolish
- 100 g Wasser
- 1 Stückchen frische Hefe, erbsengroß (1 g)
- 100 g Weizenmehl Type 550 oder 700
Hauptteig
- Öl zum Einfetten
- 200 g Wasser, kalt, und etwas mehr zum Bearbeiten
- 10 g frische Hefe
- 400 g Weizenmehl Type 550 oder 700 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 3 TL Gerstenbackmalz (siehe Tipp)
- 2 TL Salz (10-12 g)
- 20 g Butter
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 684 kJ / 163 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 1.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lesachtaler Hausbrot
30h 30min
Toastbrot
16 Std.
Einfaches Mischbrot
3 Std. 40 Min
Frühstückskipferl
17 Std. 15 Min
Dinkelsemmerl
14h 30min
Weißbrot
15 Std.
Baguettes parisiennes
15h 30min
Buttermilchbrot
18 godz.
Wachauer Laberl
15 godz. 20 min
Mohnflesserl
14h 30min
Bauernbrot
16 godz. 15 min
Knusperspitze
5 Std. 30 Min