Urządzenia i Akcesoria
Kaisersemmeln
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 15 godz. 45 min
12 Stück
Składniki
Poolish
-
Wasser100 g
-
frische Hefe erbsengroß (1 g)1 Stückchen
-
Weizenmehl Type 550 oder 700100 g
Hauptteig
-
Öl zum Einfetten
-
Wasser kalt, und etwas mehr zum Bearbeiten200 g
-
frische Hefe10 g
-
Weizenmehl Type 550 oder 700 und etwas mehr zum Bearbeiten400 g
-
Gerstenbackmalz (siehe Tipp)3 TL
-
Salz (10-12 g)2 TL
-
Butter20 g
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
5 g
Kalorie
684 kJ /
163 kcal
Tłuszcz
2 g
Błonnik
1.5 g
Węglowodany
31 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Lesachtaler Hausbrot
30 Std. 30 Min
Wachauer Laberl
15 Std. 20 Min
Toastbrot
16 Std.
Brot Venezia
17 Std. 10 Min
Buttermilchbrot
18 Std.
Baguettes parisiennes
15 Std. 30 Min
Oberländer
14 Std. 30 Min
Weißbrot
15 Std.
Gewürzbrot
16 Std. 30 Min
Mohnflesserl
14 Std. 30 Min
Bauernbrot
16 Std. 15 Min
Knusperspitze
5 Std. 30 Min