Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Mandeln, ungeschält
- 50 g Orangeat
- 100 g Rosinen
- 200 g Milch und 1 EL für die Ei-Streiche
- 80 g Butter, etwas mehr zum Einfetten
- 1 Päckchen Trockengerm (7 g) von Dr. Oetker
- 100 g Zucker
- 550 g Weizenmehl, glatt, etwas mehr zum Bemehlen
- 1 Prise Salz
- 5 Tropfen Zitronen-Aroma von Dr. Oetker
- 5 Tropfen Rum-Aroma von Dr. Oetker
- 3 Eier (Größe M)
- 2 Eidotter (Größe M)
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 1402 kJ / 335 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 53 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 48 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Nuss-Striezel
2h 10min
Nusspotize
2hod. 20min
Osterpinze
2h 30min
Osternest aus Germteig
2 Std.
Süße Krampusse von Dr. Oetker
2 Std.
Florentiner mit Mürbteig
1h 20 min
Rumschnitten
50 min
Omas Hausfreunde
45 Min
Gefüllte Lebkuchen
11 godz. 30 min
Eisenbahner von Dr. Oetker
1 godz. 30 min
Vanillekipferl von Dr. Oetker
1 godz. 30 min
Husarenkrapferl
1h