Osterbrot

Osterbrot

4.6 89 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
12 Scheiben

Składniki

  • Mandeln, ungeschält
    50 g
  • Orangeat
    50 g
  • Rosinen
    100 g
  • Milch und 1 EL für die Ei-Streiche
    200 g
  • Butter etwas mehr zum Einfetten
    80 g
  • Trockengerm (7 g) von Dr. Oetker
    1 Päckchen
  • Zucker
    100 g
  • Weizenmehl, glatt etwas mehr zum Bemehlen
    550 g
  • Salz
    1 Prise
  • Zitronen-Aroma von Dr. Oetker
    5 Tropfen
  • Rum-Aroma von Dr. Oetker
    5 Tropfen
  • Eier (Größe M)
    3
  • Eidotter (Größe M)
    2

Wartości odżywcze na 1 Scheibe

Kalorie 335 kcal / 1402 kJ
Białko 9 g
Tłuszcz 11 g
Węglowodany 53 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 5 g
Sód 48 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...