Arancini aux restes de poulet et de risotto

Arancini aux restes de poulet et de risotto

4.4 15 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 portions

Składniki

  • 100 g de parmesan coupé en morceaux
  • 60 g d'échalotes
  • 1 gousse d'ail
  • 40 g de beurre
  • 150 - 250 g de reste de poulet effiloché
  • 100 g de crème liquide 30-40% m.g.
  • 600 g de reste de risotto
  • 75 g de farine de blé
  • 2 œufs battus
  • 250 g de chapelure
  • 1000 g d'huile de friture

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 1134.5 kcal / 4732.5 kJ
Białko 42.3 g
Tłuszcz 67.8 g
Węglowodany 85.5 g
Błonnik 5.3 g
Tłuszcz nasycony 26.3 g
Sód 1185.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...