Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 300 g de pois blancs secs, type pois du Cap (voir "Conseil(s)")
Le jour même
-
2
piments verts frais
lub 2 c. à café de purée de piment - 20 g de gingembre frais, en morceaux
- 1 c. à café de sel
-
5
feuilles de curry, séchées
lub le zeste d'un citron vert - 3 c. à soupe de coriandre fraîche, hachée
- 1 ½ c. à soupe de cumin en poudre
- ¼ de c. à café de curcuma en poudre
- ½ banane bien mûre, en morceaux
- ½ botte de ciboules, émincée
- 60 g de fécule de maïs
- huile de friture, pour la cuisson des galettes
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 124.7 kJ / 29.8 kcal
- Białko
- 1.2 g
- Węglowodany
- 4.7 g
- Tłuszcz
- 0.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.1 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 103.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Achards de légumes
40 dk
Rougail morue
25 min
Scones
30 Min
Poulet thaï et riz gluant
8h 40 min.
Pains briochés encre de seiche et pavot
2h 55 min
Granité poivron et framboise
4 Std. 20 Min
Croissants aux pépites de chocolat
5h 40min
Ravioli de courge aux noisettes
1h 35min
Muesli aux pommes, framboises, graines et noix
40 dk
Dizé milé (beignets guyanais)
55 dk
Pain rapide
1h 15min
Longuets aux olives, chorizo et emmental
2 Std. 45 Min