Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le gâteau
- 2 citrons jaunes non traités
- 750 g de lait
- 125 g de cassonade
- 150 g de semoule de blé dur
- 1 pincée de sel
Le caramel
- 300 g de sucre en poudre
- 50 g d'eau
- 3 œufs
- 150 g de crème liquide 30-40% m.g.
- beurre, pour le moule
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2365 kJ / 565 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 96 g
- Tłuszcz
- 15 g
Alternatywne przepisy
Gâteau coton
1u. 45min
Gâteau façon panettone
3h
Crème caramel et vanille
8h
Cake aux fruits confits
4h
Kabuni (Riz au lait, raisins secs et pignons)
40min
Gâteaux de semoule aux raisins
5 Std. 15 Min
Flan individuel à la vanille
50min
Gâteau de riz crémeux à l'orange
1u. 20min
Gâteau aux abricots et à la semoule de blé dur
1u.
Flan pomme-cannelle
45 min
Clafoutis léger aux pommes
50min
Flan pâtissier à la vanille
13 Std. 15 Min