Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de beurre, en morceaux, et 1 noix pour le moule
- 200 g de sucre en poudre
- 100 g de crème fraîche
- 3 œufs
- 160 g de farine de blé
- 1 c. à café de levure chimique
- 1 pincée de sel
- 2 citrons jaunes, le zeste et le jus
- 1 citron vert, le zeste et le jus (25 g de jus environ)
- 50 g de sucre glace
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2221 kJ / 530 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 75 g
- Tłuszcz
- 21 g
Alternatywne przepisy
Cake à la banane et noix de macadamia
1h 10min
Gâteau à l'orange
1h
Cake au citron vert
1h
Cake à la vanille
1h
Cake au citron vert
1h
Strudel aux pommes, raisins secs et cannelle
50min
Chiffon cake à l'orange
1h 15min
Cake au citron
1óra 50p
Cake aux miel, chocolat et amandes
1h 10min
Cake moelleux citron-coco-framboise
1h 20min
Cake au citron et au pavot
50min
Gâteau moelleux au pavot et au citron
40 min