Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de beurre, en morceaux, et 1 noix pour le moule
- 200 g de sucre en poudre
- 100 g de crème fraîche
- 3 œufs
- 160 g de farine de blé
- 1 c. à café de levure chimique
- 1 pincée de sel
- 2 citrons jaunes, le zeste et le jus
- 1 citron vert, le zeste et le jus (25 g de jus environ)
- 50 g de sucre glace
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2221 kJ / 530 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 75 g
- Tłuszcz
- 21 g
Alternatywne przepisy
Sablés au citron
1 Std. 40 Min
Gâteau roulé au café
2j 30 menit
Cake au citron
1 Std. 50 Min
Cake au café et aux noix
1h 10min
Gâteau à l'orange
1h
Gâteau roulé à la confiture
30min
Chiffon cake à l'orange
1 Std. 15 Min
Cake au citron et au pavot
50min
Cake aux fruits secs
2h
Tarte à la marmelade d'oranges
2h
Gâteau et sirop à l'orange
1 Std. 15 Min
Cake au chocolat
1h 25min