Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le gâteau
- 240 g de beurre, en morceaux et un peu pour le moule
- 240 g de sucre en poudre
- 4 oranges non traitées, zestes et jus
- 4 œufs
- 240 g de farine de blé
- 2 c. à café de levure chimique (1 sachet)
Le sirop
- 25 g de sucre en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2238 kJ / 535 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 48 g
- Tłuszcz
- 36 g
Alternatywne przepisy
Cake aux fruits confits
4h 30min
Cake à la noix de coco
55 Min
Cake orange-pavot
1 Std.
Brioche plissée crème aux agrumes
4 Std.
Chiffon cake à l'orange
1 godz. 15 min
Pains au lait fourrés aux abricots
2 godz. 15 min
Tarte à la mangue et au citron vert
2 Std. 30 Min
Tatin de poires
2 godz. 40 min
Gâteau aux amandes et à la mandarine
55 Min
Gâteau pomme-raisin
1 godz. 15 min
Cake weekend épicé à l'orange
55 Min
Cake moelleux citron-coco-framboise
1h 20min