Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le gâteau
- 240 g de beurre, en morceaux et un peu pour le moule
- 240 g de sucre en poudre
- 4 oranges non traitées, zestes et jus
- 4 œufs
- 240 g de farine de blé
- 2 c. à café de levure chimique (1 sachet)
Le sirop
- 25 g de sucre en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2238 kJ / 535 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 48 g
- Tłuszcz
- 36 g
Alternatywne przepisy
Cake weekend épicé à l'orange
55min
Cake orange-pavot
1h 15 min
Gâteau tout citron
55min
Cake citron vert, gingembre et cerise
1h 10min
Couronne à la pomme et au citron
50min
Gâteau à l'orange
1h
Cake aux poires très épicé
1h 10min
Cake à la noix de coco
55min
Tarte à l'orange
12h
Moelleux noisettes-citron
1 godz. 5 min
Cake au citron vert
1h
Gâteau aux amandes et à la mandarine
55min