Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La glace à vanille (la veille)
- ½ gousse de vanille
- 200 g de lait
- 100 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 3 jaunes d'œufs
- 40 g de sucre en poudre
Les meringues (la veille)
- 3 blancs d'œufs
- 120 g de sucre en poudre
- 120 g de sucre glace
Le coulis de fruits rouges (le jour même)
- 100 g d'eau
- 50 g de sucre en poudre
- 200 g de fruits rouges surgelés variés
La chantilly (le jour même)
- 200 g de crème liquide 30-40% m.g., très froide
- 20 g de sucre glace
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 5839 kJ / 1393 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 190.5 g
- Tłuszcz
- 61.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 39.5 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 220.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Soufflé glacé au Grand Marnier®
3h 15min
Nougat glacé aux pistaches
13h
Minipavlova de Pâques aux fraises
3 Std. 35 Min
Tartelettes à la vanille façon pannacotta
5h
Eton mess (Dessert meringué à l'ananas)
25min
Mille-feuille de fruits rouges à la meringue
3 Std. 40 Min
Minipavlovas
3 godz. 45 min
Pannacotta feta et coulis de poivron
2 Std. 40 Min
Grande pavlova fruits rouges et amandes
15 godz.
Crème brûlée à la vanille
3 godz. 45 min
Pavlova à l'ananas
3h 30min
Pavlova aux fruits rouges
4 Std.