Pavlova en verrine

Pavlova en verrine

4.5 22 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 14 godz. 30 min
2 portions

Składniki

La glace à vanille (la veille)
  • 200 g de lait
  • ½ gousse de vanille
  • 100 g de crème liquide 30-40% m.g.
  • 3 jaunes d'œufs
  • 40 g de sucre en poudre
Les meringues (la veille)
  • 120 g de sucre en poudre
  • 3 blancs d'œufs
  • 120 g de sucre glace
Le coulis de fruits rouges (le jour même)
  • 100 g d'eau
  • 50 g de sucre en poudre
  • 200 g de fruits rouges surgelés variés
La chantilly (le jour même)
  • 200 g de crème liquide 30-40% m.g. très froide
  • 20 g de sucre glace

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 1393 kcal / 5839 kJ
Białko 17 g
Tłuszcz 61.5 g
Węglowodany 190.5 g
Błonnik 5 g
Tłuszcz nasycony 39.5 g
Sód 220.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...