Wersje kompatybilne
Mac and cheese à la menthe et aux petits pois
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g de pâtes sèches, type macaroni
- 150 g de cheddar, en cubes
- 150 g d'emmental, en cubes
- 30 g de beurre
- 50 g de farine de blé
- 500 g de lait
- du sel
- du poivre moulu
- 1 c. à soupe de moutarde
- 15 feuilles de menthe fraîche, ciselées
- 200 g de petits pois frais, écossés
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3409 kJ / 814 kcal
- Białko
- 45 g
- Węglowodany
- 74 g
- Tłuszcz
- 37 g
Alternatywne przepisy
Sauce bolognaise aux lentilles
35min
Mac and cheese
35min
Cheese naans au curry et à la coriandre
3 godz. 5 min
Chirashi (riz vinaigré aux petits légumes et tofu laqué)
1u. 45min
Okonomiyaki
50min
Oignons farcis et soupe afghane
1h 15min
Crêpes soufflées japonaises (Métrique)
40min
Banana bread aux cacahuètes et aux noix
55min
Pâte à cookie crue
15min
Chili sin carne
1h 25min
Nachos au chili et cheddar
45 min
Pâte à pancakes
30min