Riz aux petits légumes et crevettes sautées

Riz aux petits légumes et crevettes sautées

4.2 47 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

  • de carottes coupées en tronçons
    250 g
  • d'eau
    1000 g
  • de gros sel
    ½ c. à café
  • de pois gourmands
    250 g
  • de riz
    200 g
  • de petits pois frais
    200 g
  • de crevettes cuites, décortiquées
    350 g
  • d'huile d'olive
    20 g
  • de sauce de soja
    2 c. à soupe
  • de ciboule ciselés
    3 brins
  • de coriandre fraîche équeutés
    6 brins

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 391.8 kcal / 1654.3 kJ
Białko 25.3 g
Tłuszcz 7 g
Węglowodany 55.8 g
Błonnik 7.3 g
Tłuszcz nasycony 1.3 g
Sód 1029.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...