Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Würzige Zucchini-Füllung
- 40 g Semmelwürfel, trocken
- 60 g Parmesan in Stücken (2-3 cm)
- 30 g natives Olivenöl extra
- 100 g Speck, geräuchert, in Würfeln
- 150 g Zucchini in Stücken (1 cm)
- 1 Prise Salz
- 1 Prise schwarzer Pfeffer, gemahlen
- 1000 g Wasser
- 1 EL Essig
Hühnerfilets sous-vide
- 1500 g Wasser
- 30 g Zitronensaft, frisch gepresst (siehe Tipp)
- 600 - 700 g Hühnerfilets
- 4 Prisen Salz
- 4 Prisen schwarzer Pfeffer, frisch gemahlen
- natives Olivenöl extra
- 20 g Butterschmalz (ca. 1 EL)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3216 kJ / 768 kcal
- Białko
- 72 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 48 g
- Tłuszcz nasycony
- 16 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 1968 mg
Alternatywne przepisy
Faschierte Bällchen in Paradeissauce mit Erdäpfelpüree (XXL)
1h 40min
BBQ Schweinefilet sous-vide koreanische Art
4 Std. 50 Min
Menü: Putenbrust mit Speck und Erdäpfeln; Zwetschkenknödel zum Löffeln
1sa 50 dk
Menü: Tafelspitz mit Semmelkren und Schnittlauchsauce; Mascarpone-Erdbeerdessert
1 godz. 45 min
Huhn süß-sauer mit Basmatireis
50 dk
Osterschinken im Brotteig mit Selchsuppe
2sa 45 dk
Putenbrust mit Speck und Erdäpfeln
1h 25min
Rindsfiletsteak sous-vide mit Melanzanigemüse
2sa 30 dk
Lasagne
1 godz. 45 min
Überbackene Hühnerbrust in Tomatensauce mit Erdäpfelpüree
1h
Fiakergulasch
2sa 15 dk
Rindsgulasch klassisch
3sa 20 dk