
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Füllung
-
20
g Estragon, frisch Blättchen abgezupft
lub 1 EL Estragon, getrocknet - 100 g Artischockenherzen, in Öl abgetropft
- 100 g Ricotta
- ½ TL Salz
- ½ TL schwarzer Pfeffer, frisch gemahlen
Hendl-Roulade und Paprikasauce
- ¼ TL Salz zum Würzen
- 1 Prise schwarzer Pfeffer, frisch gemahlen zum Würzen
- Paprikapulver, edelsüß zum Würzen
- 4 Hühnerschnitzel (à ca 180-200 g)
- Wasser bis zur Maximummarkierung
-
30
g Zitronensaft
lub 1 gestr. TL Zitronensäure (siehe Tipp) - 3 rote Paprika halbiert, entkernt
- 4 Knoblauchzehen geschält, im Ganzen
- 40 g Olivenöl
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 413 kcal / 1725 kJ
- Białko
- 51 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Węglowodany
- 11 g
- Błonnik
- 5 g
- Tłuszcz nasycony
- 18 g
- Sód
- 141 mg