Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Füllung
- 20 g Estragon, frisch, Blättchen abgezupft
- 100 g Artischockenherzen, in Öl, abgetropft
- 100 g Ricotta
- ½ TL Salz
- ½ TL schwarzer Pfeffer, frisch gemahlen
Hendl-Roulade und Paprikasauce
- ¼ TL Salz zum Würzen
- 1 Prise schwarzer Pfeffer, frisch gemahlen zum Würzen
- Paprikapulver, edelsüß zum Würzen
- 4 Hühnerschnitzel (à ca 180-200 g)
- Wasser bis zur Maximummarkierung
- 30 g Zitronensaft
- 3 rote Paprika, halbiert, entkernt
- 4 Knoblauchzehen, geschält, im Ganzen
- 40 g Olivenöl
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1725 kJ / 413 kcal
- Białko
- 51 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bayerischer Leberkäse
14 Std. 30 Min
Slow Cooking Fleischbällchen in Tomatensauce
3 godz. 40 min
Coq au vin
3 godz.
Hendlroulade mit Kürbisgemüse
45 Min
Tafelspitz mit Wurzelsauce
2 godz.
Sous-vide Teriyaki Lachs
1 godz. 20 min
Fruchtiges Pulled Pork
9h 10 min
Schweinslungenbraten mit Letscho und Ei
1h
Sous-vide Rindersteak (rare) mit Sauce Béarnaise
2 godz. 20 min
Rinderfilet à la Esterhazy
50 Min
Rindsgulasch klassisch
3 godz. 20 min
Schweinsbraten in Bierdampf mit Kruste
2 godz. 40 min