Ingwer-Knoblauch-Hendl mit Basmatireis

Ingwer-Knoblauch-Hendl mit Basmatireis

3.8 10 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 Portionen

Składniki

Ingwer-Knoblauch-Hendl
  • Ingwer, frisch geschält, in Stücken (ca. 2 cm)
    130 g
  • Knoblauch, frisch geschält
    130 g
  • Salz
    1 TL
  • Sonnenblumenöl
    1 EL
  • Zwiebeln in Scheiben (5 mm)
    300 g
  • Olivenöl
    40 g
  • rote Paprikaschoten in Streifen (5 mm)
    300 g
  • Hendl (ca. 1500 g), ganz
    1
  • Salz nach Geschmack zum Würzen
Basmatireis
  • Wasser
    1000 g
  • Salz
    1 - 1 ½ TL
  • Olivenöl
    20 g
  • Basmatireis
    200 - 240 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 692 kcal / 2898 kJ
Białko 55 g
Tłuszcz 31 g
Węglowodany 48 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 8 g
Sód 2242 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...