![Salzburger Bierfleisch Salzburger Bierfleisch](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/d239845c-a342-420c-a247-5c41b322d808/Derivates/ff6b49f7-79b6-4b3f-ba28-6873b4d0ff00.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g Butter, in Stücken
- 1 ¼ - 1 ½ TL Pfeffer, frisch gemahlen
- 10 g Senf, scharf
- 30 g Weizenmehl
- 350 g Zwiebeln, halbiert, in Scheiben (5 mm)
- 250 g Lauch, in Ringen (3-4 mm)
- 45 g Butterschmalz
- 1 - 2 Knoblauchzehen, geviertelt
- 900 - 1000 g Rindfleisch, mageres Meisel oder Hüferl (siehe Tipp)
- 40 g Tomatenmark
- 10 g Honig
- 2 ½ TL Salz
- 3 TL Majoran, getrocknet
- 1 TL Thymian, getrocknet
- 1 Lorbeerblatt, getrocknet
- 300 g dunkles Bier
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1522 kJ / 364 kcal
- Białko
- 36 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Majoranfleisch mit Erdäpfel-Sellerie-Püree
1sa
Fiakergulasch
2 godz. 15 min
G’selchtes mit Sauerkraut und Semmelknödeln
1sa
Szegediner Gulasch mit Erdäpfeln
1sa
Flanksteaks sous-vide kantonesische Art mit Tomaten und Zwiebeln
2h 25 min
Coq au vin
3h
Boeuf Bourguignon
2 godz. 45 min
Rinderfilet à la Esterhazy
50min
Schweinsbraten mit Semmelknödeln und warmen Krautsalat
3h
Rindsgulasch klassisch
3 Std. 20 Min
Gefülltes Brathenderl
1h 45 min
Reisfleisch
2 Std. 20 Min