Wersje kompatybilne
Risotto aux gambas, crème de galanga et citronnelle
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La crème galanga et citronnelle
- 30 g d'échalote
- 5 g de galanga
- 1 tige de citronnelle fraîche
- 2 pincées de sel
- 150 g de crème liquide 30-40% m.g.
Le risotto au gambas
- 40 g de parmesan, en morceaux
- 30 g d'échalote
- 40 g de beurre, en morceaux
- 160 g de riz spécial risotto, type arborio
- 30 g de vin blanc
- 360 g d'eau
- 1 c. à café de gros sel
- 8 gambas, décortiquées
- 20 g d'huile d'olive
- 2 pincées de fleur de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 5534.5 kJ / 1330 kcal
- Białko
- 34.5 g
- Węglowodany
- 163.5 g
- Tłuszcz
- 58.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 32.5 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 2149 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto lotte et lard
50 Min
Saumon aux asperges, sauce aux câpres et riz au cumin
30min
Saumon gravlax
60 Std. 30 Min
Risotto aux fruits de mer au Gochujang
1hod.
Fleurs de courgette farcies aux bulots, moutarde et crème de courgette
1 godz. 5 min
Salade de gambas marinées aux agrumes, carpaccio de mangue
30min
Tajine de crevettes, moules et noix de saint-jacques
1 godz. 5 min
Risotto aux coquillages et à la truffe
45 Min
Homard sauce newburg et purée de potiron
1hod. 15min
Linguine alle vongole
45 Min
Risotto de saint-jacques, caramel de mandarine
40 Min
Risotto au potimarron et aux saint-jacques
1 Std. 30 Min